dilluns, 14 de novembre del 2016

Thubten Wangchen a EcoReus 2016

Dissabte  26 a les12,30h. 
Xerrada:
Espiritualitat i felicitat
Tenim el plaer de rebre 
al honorable Thubten Wangchen
Director de la Casa del Tíbet de Barcelona.

Només la seva presència és un honor i un plaer; escoltar-lo i compartir una estona amb ell, és una veritable ensenyança

Thubten Wangchen (Tibet, 1954) és un monjo budista, fundador de la Casa del Tibet a Barcelona, representant del Tibet a Espanya i membre del Parlament tibetà a l'exili, on hi representa Europa. Nascut a Kyirong (Tibet) hagué d'immigrar a Katmandú, travessant l'Himàlaia, quan els xinesos invadiren el Tibet l'octubre de 1950 i mataren a la seva mare. Posteriorment visqué a l'Índia, on va fer de captaire durant molts anys per sobreviure, fins que el govern indi el recollí i educà en la seva cultura d'orígen, com un exiliat.
Als setze anys ingressà per primer cop en un monestir budista, atret per l'espiritualitat de la seva religió. Entre d'altres ha viscut al monestir de Namgyal, on va conviure durant onze anys amb S.S. el Dalai Lama, Tenzin Gyatso.
Viatjà per primer cop a Espanya el 1981, acompanyant S.S. el Dalai Lama, organitzant diverses conferències i seminaris sobre la cultura i història tibetana. Per tal de fer conèixer el budisme tibetà i per indicació i consell de S.S. el Dalai Lama fundà la Casa del Tibet a Barcelona, inaugurada el desembre de 1994 pel mateix Tenzin Gyatso.

El 27 d'abril de 2011 fou elegit membre del Parlament tibetà a l'exili, on és un dels dos representants d’ Europa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada